Biziljeva ostaja, odstopili Zupanič, Hribar in Savič

Ker je za razrešitev Ljerke Bizilj glasovalo le 14 programskih svetnikov, nujnih pa je bilo 15 glasov, Biziljeva ostaja direktorica Televizije Slovenija.  Tako se je razpletla seja programskega sveta, ki je po tej odločitvi ostala brez predsednika. Miran Zupanič je namreč takoj odstopil. Seje programski svet ni nadaljeval. Razplet je veliko presenečenje.

Biziljeva: “Ne morem!”

K temu presenetljivemu razpletu je prispevalo, ker nagle odstavitve Biziljeve ni podprla Petra Ložar (SMC), z oceno, da je predlog generalnega direktorja Igorja Kadunca preslabo pripravljen. K previdnosti je pozval tudi pomemben televizijski voditelj  Igor E. Bergant z opozorilom, da s takšnim predčasnim odstavljanjem gradimo “avtocesto za hude kršitve v prihodnosti”.

[wp_ad_camp_2]

Biziljeva je med drugim opozorila, da “besede ne smemo ukiniti, pravice do svojega mnenja ne smemo ukiniti”.  Ocenila je, da politično ni nikogaršnja in da to misli tudi ostati. O predlogih, da bi se sama rešila tako, da bi odstavila urednico informativnega programa Jadranko Rebernik, pa je dejala: “Ne morem. Ni v skladu z zakonodajo. Ne gre.” Že pred tem je opozorila, da so se odzvali povsem ustrezno z odstavitvijo urednika Tednika Igorja Pirkoviča, za zamenjavo še Rebernikove pa ni bilo razlogov.

Kdo je pljunil kam?

[wp_ad_camp_1]

“Se zahvaljujem tistim, ki so razpoznali skromnost argumentacije,” je po razpletu povedala Biziljeva in dodala, da bo skupaj z generalnim direktorjem Igorjem Kaduncem razmislila, kako naprej.  Na sejo, kjer so jo nameravali odstaviti, je prišla v spremstvu odvetnika. Takoj po glasovalnem razpletu in odzivu Biziljeve so odstope napovedali predsednik programskega sveta Miran Zupanič in člana Sašo Hribar in Domen Savič.

Generalni direktor Igor Kadunc in direktorica TV Ljerka Bizilj pred dramatičnim razpletom

Ne morem zastopati nedoslednega organa, odločitev je v škodo tej hiši in slovenski javnosti, je odstop pojasnil Zupanič. Že pred glasovanjem pa je Savič povedal, da bi zavrnitev odstavitve pomenila, da “pljunemo v obraz generalnemu direktorju, varuhinji in tudi samemu sebi”. Hribar pa je ocenil, da bi, če ne bo večine, morali odstopiti generalni direktor in vsi programski svetniki.

Kadunc predlaga premislek

[wp_ad_camp_3]

Kadunc je vsem, ki so napovedali odstope, predlagal, naj premislijo, ker je najlažje odstopiti. Opozoril je, da se je nekaj velikega vendarle spremenilo, tudi za predlog, ki je bil označen kot začetek čistke, se je zbrala velika večina, in s tem poslala signal, je ocenil.

A zdi se, da svetnikov, ki so odstopili, Kadunc ni prepričal in da bodo pri tem, da jih več ni v programskem svetu, vztrajali.

Sejo programskega sveta so prekinili. Ko se bo nadaljevala, bodo najbrž morali najprej voliti novega predsednika, ker ga več nimajo.

Intervju, v katerem direktor RTV Slovenija Igor Kadunc pojasnjuje razloge in ozadje predloga za razrešitev Biziljeve, ki je za spletni časopis nastal v petek, je dostopen na povezavi:

https://spletnicasopis.eu/2017/07/09/igor-kadunc-ce-bo-cela-evropa-o-tem-govorila-pac-bo/

Komentar je dostopen na povezavi:

https://spletnicasopis.eu/2017/07/10/rtv-fasisti-so-med-nami/

Advertisements

3 thoughts on “Biziljeva ostaja, odstopili Zupanič, Hribar in Savič

 1. Dejanski direktor Milan Kučan pa še kar ostaja, brez zapletov. Nestrpno pričakujem njegove nadaljne poteze. Sicer si je ob ekscesu, ki sta ga zrežirala Jože Možina in Rado Pezdir nemudoma izposloval uro in pol programa, kjer je v lastnem stilu povedal, kdo je Coreleone,
  Sedaj je zadeva nekako težja za njega, saj se je nekaj tako hudo prelomilo, da tega ni mogoče pripisati poletni vročini , tudi Trumpu ne.
  Ali je Ljerka resnično bolj priljubljena, kot Murgeljski škrat? Ali so člani programskega sveta resnično začeli misliti s svojo glavo? In končno, ali so se zavedli, da so vendar v Evropi in ne v Jugovzhodni Aziji, kjer vlada demokracija družine Kim, ki je včasih bila prijateljsko povezana s tovarišem Titom.

  Všeč mi je

  • Tole je pa skoraj ČUDEŽ !!!
   Ne samo to, da je Biziljeva ostala, mnogo bolj pomembno je , da so trije Kadunčevi najboljši vojščaki odstopili, sedaj bo svoje čistke mnogo težje udejanjal..
   Morda je ta dogodek znanilec, da se Slovenci prebujamo.
   UPAJMO !!!

   Všeč mi je

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s