Han opoziciji: Le za rušenje vlade vam gre

„Zanimivo je, da sta se Združena levica in SDS tukaj skupaj našla. Tu se vidi, da ne gre za zgodbo o drugem tiru, ampak gre za to, da se zruši vlado.“

Tako se je vodja poslanske skupine SD Matjaž Han na kolegiju predsednika državnega zbora Milana Brgleza (SMC) odzval na pozive iz leve in desne opozicije, da bi bil referendum o drugem tiru hkrati s predsedniškimi volitvami. S hkratno izvedbo bi država prihranila kakšne tri milijone evrov, je danes opozoril direktor službe državne volilne komisije Dušan Vučko, olajšala pa bi hkratnost tudi odločanje volivcev, ki jim ne bi bilo treba v nekaj tednih večkrat na volišča. K hkratni izvedbi je z opozorilom na to dvoje opozoril predstavnik poslanske skupine Levice Matej T. Vatovec.

Vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko in predstavnik Levice Matej T. Vatovec Foto: Državni zbor/Barbara Žejavac

Tanko: Referendum je že bil hkrati z volitvami

Vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko pa je na Brglezovem kolegiju opozoril, da je zaznal javno stališče Milana Brgleza, da hkratno odločanje „ni možno, da ni smiselno, ni higiensko, ne vem, govorili ste nekaj o časti in ne vem o čem še…“ Tanko je dodal: „Ampak primer hkratnega odločanja smo v že imeli.“

[wp_ad_camp_2]

S tem je Tanko opozoril, da je bil pred desetletjem, ko je vladala prva vlada Janeza Janše, hkrati s predsedniškimi volitvami izveden referendum o lastninskem preoblikovanju zavarovalnic.

Ker so bile hkrati predsedniške volitve, je bila udeležba izjemno visoka. Glasovalo je takrat kar  997.229 volivcev. Za spremembo načina lastninjenja zavarovalnic je bilo 273.736 volivcev ali 28,88 odstotka, proti pa 674.132 volivcev ali 71,12 odstotka.

Kolegij je na koncu odločil, da bo datum referenduma državni zbor na izredni seji dokončno določil prihodnji teden v torek. Predlog koalicije je: 24 september, ko še ne bo predsedniških volitev.

Več:

https://spletnicasopis.eu/2017/06/30/bogata-koalicija-referendum-o-drugem-tiru-bo-24-septembra/

Advertisements

6 thoughts on “Han opoziciji: Le za rušenje vlade vam gre

 1. Viktorh – Tovariš M. Han je ovčka SLOmafijskotajkunskega omrežja.To omrežje obvladuje skoraj vse veje oblasti – to omrežje ima cc 90% SLO medijev pod kontrolo.-_- Kakorkoli obračaš bo resnica zmagala_upam, da čimprej.
  __________
  Lep pozdrav

  P.s.: Če jim finančne tokove prestrižeš – ta tovarišijska banda ni sposobna tudi ceste pometat.

  Všeč mi je

 2. Več kot očitno je, da skuša vladajoča koalicija SMC-Desus-SD za vsako ceno zmanjšati možnosti volivcem, da bi na demokratičen način z referendumom izkazali svojo državljansko voljo in morebitno nezaupnico spornemu vladnemu načinu in obsegu neprepričljivega načrtovanja, izgradnje in financiranja veleprojekta 2TDK. Obenem pa skuša vladajoča oligarhija “za kazen” vse davkoplačevalce obremeniti še s stroški za izvedbo ločenega referenduma od predsedniških volitev oz. od rutinskih in ustaljenih volilnih opravil.
  To negospodarno in nedemokratično ravnanje aktualne politične oblasti ob referendumu kot najvišjemu aktu ljudske demokracije kaže resnično megalomansko in totalitarno oblastiželjnost in nedemokratičnost vladajoče koalicije, ki vsako ustavnopravno legalno in legitimno kritično akcijo državljanov in opozicijskih političnih strank agitpropovsko v medijih takoj sovražno diskvalificira kot nov “poskus rušenja vlade”, ali “desno nevarnost” ali celo “nevarnost obnove fašizma/nacizma”.
  Posebno kritiko si ob tem zasluži predsednik DZ in univ. prof. mednarodnega prava dr. Milan Brglez, ki zavrača sočasno izvedbo referenduma in predsedniških volitev z nadvse samovoljnim in neprepričljivim argumentom, češ da bi po njegovem očitno “manjvredni” referendum na neki način “kontaminiral” ali “razvrednotil” njemu očitno mnogo bolj vzvišene in morda celo “svete” volitve predsednika RS.
  Argument predsednika parlamenta RS spominja na neprevidno javno izrečene “drugorazredne” teme in ljudi, s katerimi se je trajno zapisal v spomin zgroženih državljanov prejšnji predsednik RS dr. Danilo Türk.

  Všeč mi je

 3. Ja kaj pa si mislil Hahn, opozicija je dolžna rušiti vlado, ki dela v škodo države in njenih državljanov. Se spomnim izpred desetletij izjav takratnega najvišjega slovenskega partijskega voditelja na državni ravni, kako je neki nastajajoči in prebujajoči stranki in njenemu vodji očital, češ, samo za oblast vam gre. Ja kaj pa drugega, če hočeš kaj spremeniti.

  Všeč mi je

 4. „Zanimivo je, da sta se Združena levica in SDS tukaj skupaj našla. Tu se vidi, da ne gre za zgodbo o drugem tiru, ampak gre za to, da se zruši vlado.“
  A pa se je sploh zamislil nad tem, kar je izjavil, ker to nima ne repa ne glave!
  „ni možno, da ni smiselno, ni higiensko, ne vem, govorili ste nekaj o časti in ne vem o čem še…“
  Zakaj ni možno, zakaj ni smiselno, zakaj ni higiensko, spoštovani gospod Predsednik Državnega zbora? Čast, če je o njej bilo govora, pa nima s tem čisto nič, ker gre za navadne praktičnosti, ki so pravno dopustne v pravnem redu te države in še privarčevali bi nekaj milijonov eurov.

  Všeč mi je

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s