Primc s kampanjo „čudovite spolnosti“. Kakšna bo Kovačičeva?

V medijih so zadnje tedne kar nekajkrat napačno predstavljali, da bo po današnji vložitvi zahteve za referendum datum odločanja ljudstva določil kar predsednik državnega zbora Milan Brglez (SMC). To ni res. Brgleza čaka določitev datuma odločanja volivcev o predsedniku republike. Ko gre za referendum pa odlok o razpisu izglasuje državni zbor.

Datum bo določen v sedmih dneh

Pri zadnjem referendumu, ki je bil decembra 2015, sta Aleš Primc in Angelca Likovič več kot 48.000 podpisov v državni zbor prinesel 30. oktobra. Primc je takrat povedal, da pričakuje referendum decembra.  Nekaj dni pozneje, 3. novembra, je odbor za delo predlagal datum referenduma in dan pozneje so na izredni seji poslanci tudi odločili, da bodo roki za volilna opravila začeli teči čez slab teden, to je 9. novembra in za datum odločanja ljudstva o zakonu o zakonski zvezi in družinskih razmerjih potrdili 20. december.

Če bi enako ravnali tokrat, ko bo zahtevo predal Vili Kovačič, bi bil referendum že avgusta. Za kakšne datume se bodo poslanci odločili, bo znano v tednu dni. Neuradno je pričakovati septembrski datum. Po pravnem redu od dneva, ko začnejo teči postopki priprav, do dneva odločanja ne sme preteči manj kot 30 dni. Čas je lahko daljši od 45 dni le, če se strinjata dve tretjini navzočih poslancev.

Anketirani so prav napovedali

Da bodo tudi tokrat podpisi zbrani so z velikansko večino pravilno napovedali anketirani na tem portalu. Rezultati ankete, ki jo s tem zapiram, so bili takšni:

[poll id=”4″]

Primc je ob vložitvi podpisov za zahtevo za zadnji referendum, ki je uspel, napovedal nenavadno kampanjo. Dejal je:  »To bo kampanja o ljubezni mame in očeta, o ljubezni otrok do mame in očeta, o čudoviti dopolnjujoči se naravi moškega in ženske, o čudoviti spolnosti moškega in ženske, to bo nekaj najlepšega, kar ste doživeli«.

Ali je bilo res tako, lahko presodi vsak sam.

Je pa na referendumu decembra pobudnikom iz desne uspelo prepričati večino volivcev, da so zavrnili dopolnitve zakona, ki jih je predlagala Združena levica, podprle pa stranke vladne koalicije SMC, Desus, SD, s katerimi bi izenačili položaj gejev in lezbijk z običajnimi pari.

Rezultat je bil tak:

Kakšno kampanjo bo napovedal Kovačič, bo znano popoldan, ko bo prinesel podpise v državni zbor.

Advertisements

2 thoughts on “Primc s kampanjo „čudovite spolnosti“. Kakšna bo Kovačičeva?

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s