Preganjamo politične nasprotnike, kriminalcev ne

Smo država, kjer preganjajo politike, kriminalcev pa ne, je podoba tedna, ko je pravosodni minister Goran Klemenčič priznal, da je bil leta 2011 kot šef KPK obveščen o milijardnem pranju dolarjev prek NLB.

Vsi so vedeli, storil pa ni nihče nič.

V tem tednu  se je z zavrženjem končal postopek proti nekdanji premierki Alenki Bratušek, ki jo je preganjala četa kriminalistov. V parlamentu je pričal Andrej Magajna, ki je že prej doživel nekaj podobnega.

Svoje sile je nekdanji šef KPK Klemenčič, ko je izvedel za milijardno pranje denarja v NLB, usmeril proti Francu Kanglerju, ki je kupil traktor, Janezu Janši, ki je kot premier soprogi prepustil novega Volva in nekoliko še proti Zoranu Jankoviću. A slednji je bil bolj za vtis uravnoteženosti.

Janković si je prek NLB v tistem času zagotovil 100 milijonov evrov za uresničitev obljube o Stožicah, ki jih preko slabe banke zdaj odplačuje celotna država. A sto milijonov ni bilo tisto, kar bi KPK opazila. To je veliko preveč zanje. Kaj šele milijarda.

Med tednom smo v parlamentu poslušali nekdanjega poslanca SD Magajno, ki so ga po tem, ko ni bil priden in je omogočil, da je desnica vladi Boruta Pahorja zminirala nov zakon o  RTVS, obiskala četica kriminalistov, mediji pa so ga razglasili za pedofila. Na nalogu za nujno preiskovalno dejanje je pisalo, da je leto in pol prej snel z omrežja sliko dekleta oblečenega v hlače, ki razkazuje golo oprsje.

Pazite, kaj gledate.

Posnetka niso našli. Diski, kjer bi naj bilo dekle, so izginili. Kot zakleto.

Ta teden smo izvedeli še, da tožilstvo ne bo nadaljevalo preganjanja Alenke Bratušek, ker je ta pred tremi leti kandidirala za evropsko komisarko. Kar je menda kaznivo dejanje. Pred dvema letoma so ji premetali stanovanje, pisarne v parlamentu, centralo stranke, ki jo vodi, zašli pa so celo v pisarno premiera Mira Cerarja, ker je Bratuškova tam prej kakšno leto delala.

To je celo novega šefa vlade nekoliko pretreslo.

Ves velikanski cirkus, kot sem zapisal že takrat, je bil ob dilemi, ali je kandidirati v politiki kaznivo dejanje. Lahko je kandidiranje skrajno nespodobno, a za v zapor ni.  

Če bi bilo, bi morali pozapreti vse politike, tudi, denimo, Milana Kučana, ker je kandidiral za predsednika republike.

A dogajanje ni šala. Pred prejšnjimi volitvami so sodišča v zapor poslala župana drugega največjega mesta v državi Franca Kanglerja in šefa največje opozicijske stranke Janeza Janšo. Kangler je izgubil oblast v mestu, sedež v državnem svetu, SLS, ki ji je pripadal, pa je prvič po nastanku države izpadla iz državnega zbora. SDS na volitvah ni povsem propadla in Janša se ni umaknil kot Kangler. Pri obeh so bile sodbe pozneje razveljavljene.  

Na rezultat na volitvah je močno vplivalo.

Zakaj to opisujem?

Ker zarisuje zlorabo državnih institucij, ki je značilna za diktature, kjer so očetje na službenih potovanjih. O tem, kdo bo vladal, pa ne odločajo ljudje na volitvah. Odločajo zlorabe represivnih organov oblasti.

Kriminalisti, ki pridejo zjutraj. Sodniki, ki šefa velike stranke, ki bi lahko zmagal, zaprejo tik pred volitvami.  

Na koncu kot edina konkurenca res ostanejo kriminalci.

Advertisements

10 thoughts on “Preganjamo politične nasprotnike, kriminalcev ne

 1. Dokler bo živ človek, ki z najvišjega vrha odločanja vodi celotno dogajanje v državi, ne bo nič bolje. On ima že desetletja v oblasti politiko, gospodarstvo, finance, sodstvo, policijo in vojsko, torej vse, kar mu omogoča, da vlada Sloveniji. Vendar tudi to ne bi bilo tako slabo, če bi v dobro naše države naredil kaj koristnega. Kljub temu, da sem dokaj dober poznavalec slovenskih razmer, pa se v vseh šestindvajsetih letih samostojne države ne spomnim biti ene samcate poteze v dobrobit Slovenije.

  Všeč mi je

 2. Gospod Peter Jančič – to kar ste napisali je Aresnica (absolutna resnica)

  Nekaj podobnega sem komentiral na MMCju in te RTVjove ovčke, ki jih vsi plačujemo so me blokirale (ne mislim na vse na RTVju)-_- podobno blokado sem doživel za cc tri mesece, ko sem napisal:

  Bivši komunisti so sedaj kapitalisti- iz države so v bančne oaze znosili cc 63 miljard.
  Skratka vladajo nam SLOmafijskotajkunska omrežja, ki obvladujejo skoraj vse veje oblasti – med njimi imajo pod kontrolo cc 90% SLO medijev._
  Mimogrede ta SLO mafijskotajkunsko omrežja so pod kontrolo globanega omrežja oziroma svetovne mafije (soros……itd)

  P.s.: Resnica in pravica imata čas , laž je kratkega veka, zato morajo prevare in laži tako hiteti , ker imajo kratek rok trajanja in jih vedno povozi resnica. Ne rečemo zaman, da ima laž kratke noge. _ Laž ne bo mogla dolgo teči in bežati pred resnico. Prej ali slej jo bo resnica ujela. In kot je rekel slavni Leonardo da Vinci. Bolje je trpeti zaradi resnice, kot pa biti nagrajen za laž.

  __________
  Lep pozdrav

  Všeč mi je

 3. Spremembe generira zgolj resnica in namera narediti spremembe. Resnica prihaja kljub intenzivni blokadi večinskih in javnih medijev z veliko žlico na dan, tudi o Sloveniji vseskozi škodljivem delovanju Kučana.
  Namera narediti spremembe v korist države in naroda pa so koraki in ne zgolj govorjenje . Pravi novinarji kot je g. Jančič resnico razkrivajo, ozaveščajo ljudstvo, ljudstvo pa se mora z dvignjeno glavo dvigniti in ustrezno aktivno odstraniti nosilce oblasti, ki to današnjo slovensko diktaturo ,z vsemi njenimi njenimi posledicami, vodi !

  Všeč mi je

 4. Vsi navedeni primeri iz Jančičevega prispevka dokazujejo, da se v Sloveniji po osamosvojitvi in uveljavitvi večstrankarske demokracije ter kapitalizma ni zgodila nujna in odločna pravna ter dejanska diskontinuiteta (prekinitev) z minulo totalitarno državo SFRJ, ampak da so se funkcionarji in aparatčiki prejšnje edine dovoljene “ljudske” partije (KPS/ZKS) in njene “jeklene pesti”, se pravi SDV, “premaskirali” (po potrebi tudi večkrat), “prešvercali” in porazdelili oz. razpršili po večini novokomponiranih “demokratičnih” političnih strank, medtem ko so popoln nadzor in oblast zaradi instituta trajnega mandata sodnikov brez vsakršne kadrovske prenove in pomladitve ohranili v še naprej doktrinarno monolitni sodni veji oblasti.
  “Sile kontinuitete” z ideologijo, politiko in prakso totalitarnega enoumja so formalno in neformalno ohranile popoln nadzor nad sodno, zakonodajno in izvršno vejo oblasti, nad starimi in na novo ustanovljenimi državnimi finančnimi ustanovami in podjetji v večinski državni lasti, nad vse bolj ohlapno organiziranim ter zapravljivim javnim sektorjem in nad večino provladnih množičnih medijev.
  Rezultat je več kot očiten. Če je bila RS v začetnem obdobju osamosvajanja po vseh kriterijih na čelu novih držav iz nekdanjega komunističmnega bloka in je v mednarodnem prostoru upravičeno veljala za “zgodbo o uspehu”, je po vstopu v EU in Nato ter po valu pogubnih posledic globalne in lokalne gospodarske krize (po letu 2008) in po vsestranskem sistematičnem agit-propovskem in strankarskem restavriranju socialistične ideologije, miselnosti in prakse začela vse bolj zaostajati za najrazvitejšimi državami iz nekdanjega socialističnega bloka.
  Najočitnejši so zaostanki RS na področju privatizacije gospodarstva in privabljanja tujih kredibilnih investitorjev, uveljavljanja učinkovitih reform za povečanje konkurenčnosti gospodarstva in javnega sektorja, uveljavljanja resnične enakosti pred zakonom in vladavine prava za vse pravne in fizične osebke v družbi, uveljavljanja večje prožnosti zaposlovanja in obenem višje stopnje odgovornosti za delodajalce in višje stopnje socialne zaščite za delojemalce, odpravljanja korupcije, klientelizma in nepotizma iz privilegiranega javnega sektorja ter omogočanje zasebnih konkurenčnih učinkovitejših in cenejših programov v dejavnosti in storitve ob doslej monopolnem in/ali privilegiranem javnem sektorju.
  In kako se znebiti nadzora in pravzaprav regresivnega razkrojevalnega monopola “sil kontinuitete” v vseh sferah oblasti?
  Najnovejši primer predsedniških in parlamentarnih volitev v Franciji nam ponuja možen izhod. Večinski dvokrožni volilni sistem bo v Franciji v nekaj mesecih omogočil zamenjavo oblasti tako v palači predsednika republike kot tudi v parlamentu. Popolno legalno in legitimno večino bo po volji volivcev kot suverena v demokratični državi pridobil predsednik Macron s svojo novo stranko novih obrazov. Nova politična in družbena večina po izbiri ljudstva bo imela možnost, da odpravi in popravi vse tisto, kar so stare in rutinirane stranke prejšnje večine desetletja odrivale pod preprogo in v prihodnost.
  Brez ključne demokratične reforme volilnega sistema,ki bo v RS odpravil zdaj veljavno neustavno in nedemokratično nadvlado strankokracije nad demokracijo, v RS nikakršen gospodarski, politični, ustavnopravni in socialni napredek ni mogoč, kaj šele, da bi sploh še kdaj dohiteli in dosegli države, ki so nas v političnem, gospodarskem, pravnem in socialnem pogledu že prehitele!

  Všeč mi je

 5. Leta 2006 sem kandidiral za občinskega svetnika na listi SDS. Ker sem bil vpisan šele na 16. mestu in zato NE izvoljiv, sem zaprosil za strankin promocijski material in zloženko, ter napovedal, da bom šel iskati preferenčne glasove. Bil sem zelo, zelo uspešen, saj sem prejel 96 preferenčnih glasov, kar je bilo več kot polovica več od drugega in 4 X več od predsednika OO SDS Grosuplje. Zmanjkalo mi je le 1,4% glasov, da bi prekoračil preferenčni prag in bi bil neposreno izvoljen v občinski svet. To je tako prestrašilo takratno vodstvo in upravni odbor SDS Grosuplje, da sem ostal za vedno odrinjen in ne zaželen v njihovi bližini. S pomočjo mojih preferenčnih glasov sta zato v občinski svet prišla dva dodatna svetnika iz liste SDS.
  Tudi to je dokaz DEMOKRACIJE, ko se prikoritniki bojijo dobrih in sposobnih z večjo podporo ljudi.

  Všeč mi je

  • Ja, mislim da bi bilo v volilno zakonodajo potrebno uvesti absolutni preferenčni glas, kar pomeni, da bi bili izvoljeni po vrstnem redu tisti, ki so pač prejeli največ volilnoh glasov in to ne glede na mesto uvrstitve na volilni listi! Tako bi res bila spoštovana volja volilcev in volilk!

   Všeč mi je

 6. Popolnoma se strinjam z zapisanim. Tudi sam sem kot župan bil žrtev podobnih manipulacij. Sistem tovrstnih manipulacij so skrbno načrtovali in ga izpeljali največji kriminalci v tej državi (seveda s pomočjo določenega dela politike, ki je sprejemala takšno neumno zakonodajo). Anonimna prijava, ki jo za vsakega politika brez kakršnih koli argumentov lahko poda vsak državljan in državljanka RS, na njo pa morajo kriminalisti obvezno odreagirati, je genialna pogruntacija kriminalne klike v tej državi. Ker imamo malo kriminalistov so jih s tovrstnimi anonimnimi prijavami preobremenili z delom in s tem onemogočili preiskave dejanskih kriminalnih dejanj v tej državi.

  Všeč mi je

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s