Vroče pri Brglezu: Tanko zahteva opravičilo ali prepoved vstopa Turnšku

Predsednik ZZB NOB Tit Turnšek je prestopil mejo kulturnega in dostojnega vedenja in v jeziku, ki je nedostojen, vulgaren in zato nesprejemljiv za sporazumevanje žalil poslance.

To v pismu predsedniku državnega zbora Milanu Brglezu (SMC) opozarja vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko, ki opozarja, da se kljub vulgarnemu, zaničevalnemu in gostilniškemu obnašanju do poslancev Turnšek za svoje izpade ni opravičil. Pri svojih žalitvah vztraja in se ne namerava opravičiti, je dogajanje povzel Tanko.

Protestirali tudi veterani

Z dopisom se je Tanko, ki je protestiral tudi že prejšnji teden na seji Brglezovega kolegija, verjetno odzval tudi na protest, ki ga je Brglez v ponedeljek zvečer dobil od več veteranskih organizacij, ki prejemajo davkoplačevalski denar in so bili prejšnji teden na seji za obrambo, kjer je Turnšku predsednik Žan Mahnič (SDS) pokazal vrata zaradi zmerljivke o poslancih kot „lažnivih kurcih“.

Veterani so s protestom od Brgleza zahtevali, da obsodi ravnanje predsednika odbora Mahniča in trditve poslancev SDS pred tem konfliktom, ki so bile po ocenah veteranov do njih žaljive. Več o tem je na povezavi:

https://spletnicasopis.eu/2017/05/09/protest-veteranov-mahnic-zaradi-laznivih-kurcev-nagnal-turnska/

Zaničevanje parlamentarne demokracije

Tanko v pismu Brglezu  opozarja, da Turnškovo ravnaje ne predstavlja samo žalitve poslancev, je tudi žalitev institucije državnega zbora in neposreden napad na temelje delovanja parlamentarne demokracije.

„Nastop predsednika ZZB NOB izraža nestrpnost do drugače mislečih in zaradi motiva, zaradi katerega so bile izrečene žalitve, tudi zaničevanje slovenske parlamentarne demokracije, ki, v okviru poslovniških določil, temelji na možnosti izmenjave različnih stališč in spoštovanju vseh, tudi in predvsem tistih, ki imajo drugačna mnenja in stališča,“ je ocenil Tanko.

Tanko od Brgleza pričakuje, da bo v imenu parlamenta pozval Turnška, da se za svoje izjave in ravnanja na, opraviči. Če se ne bo opravičil pa mu naj predsednik poslej prepove vstop v stavbo parlamenta.

Celoten dopis vodje poslanske skupine SDS je dostopen v priponki:

Dopis Brglezu Turnšek

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Advertisements

7 thoughts on “Vroče pri Brglezu: Tanko zahteva opravičilo ali prepoved vstopa Turnšku

 1. Najprej mislim da ZZB in kloni ne sodijo v moderno družbo neke sodobne EU. So relikt nekega žalostnega obdobja tega naroda zgrajenega na mitih in masakrih. Tisi “veterani” ,ki podpirajo Turnška in obsojajo Žan-na so pač na isti valovni dolžini s Turnškom in enako sodijo nekam drugam ne v to družbo in sploh ne v parlament. Sem za ukinitev ZZB , ker je skregana s pametjo , da jo financiramo vsi prek proračuna. Če dobro pomislimo celo sorodniki poklanih in usmrčenih brez sojenja. Je pa na mestu vprašanje kaj bi bilo v obratni situaciji . Recimo , da bi Janša zabrusil Turnšku enako – zzb lažnivi kurci! Pogrom bi sledil na vseh maistream medijih , da ne govorimo o MLADINI-ni in POP TV pa A kanal. Je pa res ogromno mitov in laži prav na strani ZZb in celotni zgodbi osamosvojitve.

  Všeč mi je

 2. “Če se ne bo opravičil pa mu naj predsednik poslej prepove vstop v stavbo parlamenta.”
  No, tega pa ni najti v 2. točki predzadnjega odstavka Poziva poslanske skupine SDS.
  Sicer se pa strinjam, da je bilo ravnanje g. Tita Turnška nedostojno, neprimerno in nekulturno

  Všeč mi je

 3. Zahteva je opravičena in legitimna.

  Osebno celo mislim, da bi se moral ta nastopaški prostak opraviči in mu bi morali prepovedati vstop v prostore slovenskega parlamenta.

  Dvomim pa, da bodo predsedniku DZ to dovoliti strički.

  Všeč mi je

 4. Predvsem bi bilo potrebno v ZZB NOB in v državnem razmerju do te organizacije jasno in dosledno ločiti status še živih oz. preživelih udeležencev NOB, revolucije in državljanske vojne od vse bolj glasnih in militantnih njihovih otrok in svetovnonazorskih, ideoloških, političnih in premoženjskih dedičev ter simpatizerjev. Vključno s predsednikom Titom Turnškom, ki je bil v času NOB in povojnega terorja in množičnih pobojev po ukazih vodstev KPJ/KPS, v katerih je izpostavljeno in pomembno vlogo odigral njegov oče Viktor, še nedolžen otročiček.
  Država je dolžna v skladu z zakonodajo in izročilom finančno podpirati le tisti del dejavnosti borčevske organizacije, ki zadeva socialne pravice resničnih borcev ter skrb za spominska obeležja padlih borcev, nikakor pa ni dolžna finančno podpirati dejavnosti organizacije, ki vse bolj napadalno in enostransko posega na področje ideološke in politične mitologizacije NOB, komunistične revolucije in državljanske vojne, se totalitarno vmešava v aktualna družbena in politična vprašanja demokratične družbene skupnosti ter objektivno generira nadaljevanje državljanske vojne z vsemi znanimi sredstvi politične agitacije in propagande ter nespoštljive zlorabe spominskih prireditev, praznikov, obeležij in zgodovinskih osebnosti.

  Všeč mi je

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s