Škandal lažnivi kurci: Protest veteranov, ker je Mahnič nagnal Turnška

Ker je predsednik odbora za obrambo Žan Mahnič (SDS) predsedniku zveze borcev Titu Turnšku pokazal vrata iz dvorane, ker je ta poslance ozmerjal z »lažnivi kurci«, so veteranske organizacij poslale protest predsedniku državnega zbora Milanu Brglezu (SMC).

Protest so pripravili in javno objavili že prejšnji teden na spletnih omrežjih, k Brglezu v državni zbor pa je prišel včeraj zvečer v nekoliko ublaženi obliki.

V omiljeni verziji Breznik ne pljuva

Tit Turnšek na seji odbora med predstavniki veteranskih organizacij. Na posnetku je drugi iz desne. Povsem levo je obrambna ministrica Andreja Katič (SD) Foto: P.J.

V prvotnem protestu predstavniki veteranskih organizacij trdijo, da jih je poslanec Franc Breznik (SDS) popljuval in jih »učil z njegovim videnjem in dojemanjem zgodovine slovenskega naroda«. Kot so zapisali je bil izjemno žaljiv. Ostrine, da bi poslanec pljuval, v protestu, ki ga je dobil Brglez, ni več.

Brezniku pa še vedno očitajo, da bi naj bil izjemno žaljiv.

Na odboru je Turnšek zahteval možnost replike Brezniku od predsednika Žana Mahniča (SDS), a vabljeni gosti nimajo pravice kar sodelovati v poslanskih razpravah in Mahnič ga je na to tudi opozoril.

Kar je Turnška tako razjezilo, da je poslance iz klopi glasno ozmerjal na že razvpit način.

 

Na posnetku nekdanji generalni sekretar vlade Bože Predalič (SDS), ob njem načelnik generalštaba Andrej Osterman. Foto: P.J.

Mahnič pa je z opozorilom, da poslanci niso nobeni »lažnivi kurci«, zahteval, da zapusti dvorano in pozval tudi varnostnike, naj ga odstranijo, če ne bo sam odšel.

Poziv varnostnikom bi bil najbrž neučinkovit, ker jih ni bilo blizu.

Vsaj opaziti jih ni bilo. Je pa blizu Turnška sedel načelnik generalštaba Andrej Osterman.

Turnšek je sam odšel, še pred tem pa, najbrž je letelo na poslanca SDS Breznika, glasno pripomnil, da je poslanec »lažniv kot pes« in napovedal tudi: »Še se bova srečala.«

Prvoten, že prejšnji teden objavljen protest veteranov predsedniku državnega zbora na fb, je bil takšen:
https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fzvezaborcev%2Fposts%2F1127560334057207&width=500

 

Dogajanje v odboru za obrambo je imelo nenavadno prvino. Turnšek ni bil nikoli borec NOB. Za to je veliko premlad. Je pa bil v času osamosvajanja med vodilnimi v predhodnici SDS, ki jo je takrat vodil Jože Pučnik.

Iz desne med prvoborce

[wp_ad_camp_1]

Takrat se je zavzemal za čim bolj desno, do prejšnjega sistema celo radikalno kritično politiko. Bil je med glavnimi igralci, ki so v stranki onemogočili Andrejo Magajno, ki je bil za bolj levo politiko. Med takratnimi politiki je slišati veliko sumov, da je bil Turnšek infiltriran v stranko.

Pozneje je bil Turnšek pomemben politik SLS, krajši čas celo minister za obrambo, ki ga je odnesel vojaški obveščevalni kombi, ki je zašel na Hrvaško, pozneje je bil veleposlanik na Kitajskem, a so bile tudi tam težave z ženskami in soprogo.

»Za hram demokracije je povsem nesprejemljivo, da se vanj vabi predstavnike civilne družbe in jih zatem omalovažuje, žali in meče ven,« so se v obeh verzijah protesta, v že prejšnji teden objavljeni in tudi včeraj poslani predsedniku DZ, enako odzvale veteranske organizacije. Oba protesta so podpisali: Danijel Božič, Mitja Jankovič, Savin Jogan, Miha Pogačar, Tit Turnšek, Milan Lovrenčič, Janko Prunk, Peter Vaš, Vito Ivanc, Bojan Ivanović, Alojz Šteiner, Tomaž Čas, Anton Pozvek in Andrej Mohar, Pierina Furlan in Martin Lissiach.

[wp_ad_camp_2]

Od Brgleza med drugim zahtevajo, da obsodi ravnanje predsednika odbora in trditve poslancev SDS. Obratno, da obsodi zmerjanje Tita Turnška, je že prejšnji teden zahteval vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko.

Kdaj bo na dopis veteranov Brglez odgovoril, še ni znano. Na Tankovo zahtevo pa je prejšnji teden odgovoril, da bo primer preučil.

Se je pa odzval predsednik odbora za obrambo Mahnič z:

//platform.twitter.com/widgets.js
Mogoče je, da bo o zapletu ponovno razprava na Brglezov kolegiju v petek.
//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Celoten protest veteranov, kot ga je sinoči dobil Brglez, je dostopen na povezavi:

protest veteranov

Da jih ni med protestniki, pa je za  Združenje za vrednote slovenske  osamosvojitve (VSO) opozoril nekdanji obrambni minister Aleš Hojs:

//platform.twitter.com/widgets.js

 

Več o dogajanju na seji odbora za obrambo prejšnji teden:

https://spletnicasopis.eu/2017/05/03/mahnic-turnsku-pokazal-vrata-zaradi-zmerljivke-laznivi-kurci/

Več o nenavadnem molku tiska o dogajanju:

https://spletnicasopis.eu/2017/05/04/tisk-in-turnskovi-kurci/

[wp_ad_camp_3]

Advertisements

7 thoughts on “Škandal lažnivi kurci: Protest veteranov, ker je Mahnič nagnal Turnška

 1. To ni nobeno presenečenje.

  Še en dokaz, da je potrebno to asociacijo eliminirati iz javnega življenja. Naj se družijo, drug drugemu pripovedujejo pravljice in laži o komunistični revoluciji – TODA BREZ SREDSTEV IZ PRORAČUNA.

  Le zakaj bi vsi državljani financirali delovanje društva, ki neguje spomine na krvavo revolucijo, državljansko vojno in na izvensodne poboje še dolgo po koncu vojne.

  To je del grde slovenke preteklosti, ki jo pač ni potrebno negovati.

  Všeč mi je

 2. Gospod Mahnič je ravnal bolj kot pravilno. Gospod Turnšek pa še vedno živi v nekih drugih totalitarnih časih in je prepričan, da si sme vse dovoliti, kot so si in si še dovoljujejo njegovi komunistični junaki. da je Turnšek ena navadna koristoljubna muha pa jasno pove njegovo presedlanje iz SDS me društvo, ki ima zelo sumljivo in krvavo zgodovino.

  Všeč mi je

 3. Včeraj smo praznovali obletnico, ko so partizani pričeli z množičnimi poboji in Slovenijo spremenili v grobnico.
  Poboji so bili usmerjeni v bežeče se vojske kolaborantskih režimov v Jugoslaviji.
  partizani so pobili vse zajete nemške vojake, potem so pobili nemško manjšino na Štajerskem, domobrance, plemstvo, kolikor ga je bilo in gospodarsko elito. Znebili so se tudi duhovščine.
  Pozabiti tudi ne smemo, da so na Primorskem obilno polnili fojbe.
  Tako so partizani uprizorili množičen pokol in pobili čez 100.000 ljudi. Sloveijo so s tem zazanamovali kot deželo množičnih morišč. Tako praktično ni kotička sicer prelepe dežele, kjer ne bi bil prikrit grob, prikito grobišče.
  Hkrati so začeli pleniti premoženje, ki je vrhunec doživelo z nacionalitzacijo. S tem so ti množični morilci in kriminalci zgradili trajen spomenik primitivizmu in množičnmu kriminalu,saj so za njimi ostale ruševine, ki še danes pričajo o divjanju zmagovalcev.
  Koga so le ti nasilniki osvobodili? Večina prebivalstva so ustrahovali še bolj, kot ga je ustrahoval okupator. Pričevalci tistega časa vedo povedati, da je bilo pod okupacijo bolje, kot v svobodi.
  To so dejstva, ki se jih ne da več prikivati.
  Zato je tiste, ki slavijo tak strahoten teror in zločin potrebno prepovedati.
  Na demokratičen način sveda ne bo šlo, zato je potebno sestaviti obtožnico in uvesti sodni postopek.Najverjetneje slovenske sodne oblasti ne bodo kos zahtevni nalogi in ne bodo sposobne obsoditi zločinsko organizacijo,saj organizacija NOB slavi v glavnem zločin, to pa je preprovedano. A obstaja upanje na MSČP, kjer bo v skaldu z deklaracijo o zločinskih rećimih organizacija zanesljivo obsojena in prepovedana.

  Všeč mi je

 4. g.Brezcu in g.Mahniču izrekam pohvalo za delo po Pravici, Resnici in za profesionalnost pri poslanskem delu.
  Izrekam pa tudi priznanje tov.Turnšku, da se je v tako težkih trenutkih zanj in za tovariše vsaj nekoliko obvladal.
  Namesto , da bi poslanca zmerjal z domobranci, kvizlingi, kolaboranti, izdajalci in z zločinci , se je strogo asketsko omejil na kurce, na to prekrasno orodje!Kar lepo, naravno, tudi v skladu z Brglezovimi Naravnimi zakoni,Zato me zelo zanima, kaj bo Brglez, ta čudotvorec vzornega vodenja DZ, skrpucal za en odgovor Tanku Jožetu iz Ribnce!?
  Pridružujem se vsem, ki izjavljate, da je treba ZZB prepovedati.

  Všeč mi je

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s