Proračunska zloraba: Denar za veterane, ki jih ni

Ali je prav,  da država deli denar veteranskim organizacijam, v katerih skoraj ni ali celo sploh ni nobenega veterana, ki bi se res kdaj borili, bo danes popoldan na zahtevo opozicijske SDS razpravljal odbor za obrambo.  Kar tretjino vsega denarja je letos država dodelila Zvezi borcev NOB.

Obrambna ministrica Andreja Katič (SD) je devetim veteranskim organizacijam februarja za letos skupaj razdelila 1,5 milijona evrov, od tega  533.717 evrov Zvezi borcev NOB.

Borcem manj, osamosvojiteljem več 

Med devetimi veteranskimi organizacijami, ki so dobile davkoplačevalski denar, po vsoti izstopa še Zveza veteranov vojne za Slovenijo, ki je dobila 432.249 evrov.

Zvezi borcev se je vsota v primerjavi z letom prej nekoliko znižala, veteranom vojne za Slovenijo pa nekoliko zvišala.

Podatki s primerjavo s prejšnjim letom so predstavljeni grafično:

Med organizacijami, ki so letos dobile več denarja kot lani, je tudi Zveza društev general Maister, ki deluje in dobiva denar, čeprav več ni niti enega živega veterana od tistih, ki so s pogumom po prvi svetovni vojni poskrbeli, da je Maribor, slovenski del Štajerske in del Koroške postal del Slovenije in ne Avstrije.

Mladoletni borci za NOB

Za letos je Zveza društev general Maister, v kateri ni nič veteranov, dobila 80.392 evrov, kar je krepko več kot lani, ko jim je na račun padlo 66.462 evrov.

Pravna ureditev ne zahteva, da bi za veteranski denar v organizaciji veteranov moral biti  kakšen veteran.

Podobno malo veteranov, po oceni SDS,  združuje zveza borcev NOB, ker je od konca druge svetovne vojne vojne minilo že krepko več kot sedem desetletij.

Da so tudi v vodstvu številni politiki iz SD, ki ji pripada tudi ministrica, ki pa so premladi, da bi bili res borci, kaže posnetek:

Zvezi borcev NOB članov, kot kaže, ne bo zmanjkalo: ustanavljajo celo  nacionalno mladinsko borčevsko organizacijo, katere namen je, kot so zapisali sami:

“Krepitev in prenos vrednot NOB na mlajšo generacijo. Organizacijo smo poimenovali Mladi borci za vrednote NOB Slovenije, vanjo pa se lahko vključijo osebe v starosti med 15 in 29 let, ki sprejemajo vrednote NOB in program delovanja borčevske organizacije”.

Vabilo v to organizacijo in logotip  sta videti tako:

[wp_ad_camp_1]

V času socializma je bila Zveza borcev ob Zvezi komunistov ena od organizacij, ki je vladala državi.

Nove člane potrebujejo, ker zagotavljajo dotok državnega denarja.

Na pogovor o delitvi denarja veteranom so ob obrambni ministrici Andreji Katič (SD) in načelniku generalštaba Andreju Ostermanu danes povabljeni predstavniki vseh devetih veteranskih organizacij, ki jih letos financira država.

Brez preverjanja članstva

Celotna zahteva SDS za razpravo o delitvi denarja je dostopna na povezavi: http://imss.dz-rs.si/imis/262020c1f97dfa7f6e18.pdf

V zahtevi stranka opozarja, da ministrstvo, ki denar deli po številu članov, nima pravice članstva tudi preverjati, zato predlagajo spremembo ureditve, ki bi to omogočilo.

Še pred štirimi leti je veteranske organizacije plačevalo ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve, a so v zadnjih letih politiki stroške prenesli na obrambno ministrstvo. Podobno so z zunanjega ministrstva na obrambo prenesli plačilo obveznosti mednarodnim organizacijam.

[wp_ad_camp_3]

Več podatkov o finančnih težavah obrambnega ministrstva in letošnjem denarju za veterna je dostopno na povezavi:

https://spletnicasopis.eu/2017/03/10/vojska-brez-denarja-je-pa-denar-vsaj-za-veterane/

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Advertisements

9 thoughts on “Proračunska zloraba: Denar za veterane, ki jih ni

 1. Zvezo združenj borcev za vrednote NOB je potrebno prepovedati.
  To je organizacija, ki se zavzema za laži, saj je lažna organizacija.
  Danes morda združuje le še peščico borcev in aktivistov, ostalo čalnstvo pa je rojeno po vojni in nikakor ni moglo sodelovati s partizani, ali aktivisti NOB.
  V naslovu organizacije je sicer navedeno, da gre za borce, ki se zavzemajo za vrednote NOB, vendar je tudi to prevara.
  NOB so vodili komunisti in če najbolj milo navedem, so imeli borci NOB dva cilja. Povdarjam vsaj dva ciilja: prvi je bila osvoboditev , drugi pa zmaga revolucije. Če sem bolj natančen in realen, borci NOB so se v prvi vrsti zavzemali za zmago revolucije in šele podrejeno za zamago nad okupatorjem.
  Danes ta dva cilja nista več sporna in javnosti je popolnoma jasno, da NOB ni bil boj za osvoboditev, ampak pred vsem državljanska revolucija, ki je zmagala in komunisti, ki so vodili NOB so bili hkrati tudi zmagovalci revolucije. Torej so današnji borci za vrednote NOB borci za ohranitev revolucije, torej komunizma.
  Za komunizem vemo, da je bila to strašna krvava revolucija, ki je v prvih letih po vojni pobila, zaprla, pregnala in utišala svoje nasprotnike. Z nacionalizacijo je razlastila vse malo bolj premožne državljane in naredila strašansko škodo gospodarstvu, ki si še sedaj po več kot sedemdesetih letih ne more opomoči.
  Revolucionarno divjanje ni imelo nič skupnega z osvobodilnim bojem, zato je potrebno žrtve revolucije ločiti od izdajalcev. Žrtev revolucije je bilo precej in tem se zaenkrat revolucionarji in njihovi potomci še niso opravičili.Nismo še slišali dr. Ribičiča, dr. Kocjančiča, ali dr. Udeta, da bi se opravičili žrtvam inali potomcem, ki so jih njihovi revolucionarni očetje dali pobiti, jih mučili in zatirali.
  Člani združenj borcev za vrednte NOB pa kar nadaljujejo revolucijo in razdvajajo Slovence z uprizarjanjem maškarad, ki so plačene iz proračuna.
  Kako je možno v demokratični državi, dopuščati takšno ravnanje? Organizacijo, ki je izrazito nedemokratična, praktično fašistična, saj med komunizmom in fašizmom v diktaturu ni bistvenih razlik, plačuje proračun demokratične države!!!
  Nujno je potrebno organizirati referendum na katerem bo podana zahteva, da se ta organizacija prepove. Argumentov je precej. Že sodbe sodišč, ki so ZK označile kot kriminalno organizacijo, Tita za zločinca in revolucijo kot nasilno dejanje, zgovorno pričajo, da čaščenje revolucije ni dovoljeno. Razen tega pa Evropska resolucija, ki kot zločinske režime opredeljuje fašizem, nacizem in komunizem, kaže na to, da gre za zločinski režim. In prav NOB je kot cilj imel revolucijo, zmago komunistov in uvedbo komunizma po vzoru Sovjetske zveze. In prav zmaga revolucije po vojni nam kaže vse grozote sovjetske revolucije, ko so komunisti plenili in terorizirali ljudi, z nespametno agrarno politiko so uničilikmetijstvo, ki si še do danes ni opomoglo. Uničili so določen poslovni sloj ljudi in Sloveija še dandanes nima elite, ki bi bila sposobna voditi državo. Kriza iz katere se Slovenija ne more in ne more izviti je ravno posledica revolucije, tistega zla, ki ga na veliko slavi Zveza za ohranjanje tradicij NOB s proračunskim denarjem. Se pravi da maškerade, ki jih ta zveza uprizarja plačujejo tudi žrtve revolucije in njihovi potomci.

  Všeč mi je

 2. “Zvezo združenj borcev za vrednote NOB je potrebno prepovedati.”

  …je napisal moj predhodnik. Strinjam se z njim. Delajo le zmedo in politično škodo, širijo laži in sovraštvo.
  Komunistična revolucija, ki so jo izvedli njihovi vzorniki in državljanska vojna, ki so jo zanetili, sta bili preveč krvavi, da bi ju še danes slavili.

  Vsa leta po vojni, do osamosvojitve, so govorili o revoluciji, potem pa so si premislili in se preimenovali.

  Dost vas mamo!

  Všeč mi je

 3. Spremljal sem sejo v živo.
  Preklinjal sem, tolkel po mizi, da sem skoraj ostal brez večerje.
  Na koncu pa sem ploskal, ko je “golobradi mladenič” po marš nagnal iz sejne sobe starega partijskega, nekultiviranega lisjaka – hostarja.

  Všeč mi je

 4. Smarkavci kot je Mahnič, Breznik in njihovi hlapci ki tukaj pišejo laži in neumnosti, zavedanje se, da so člani ZB aktivno, ampak res aktivno, ne pa v sandalih in belih nogavicah v zaklonišču CD sodelovali v osamosvojitveni vojni!!! SdS lažnivec, ki se danes šopirijo ni bilo nikjer! Pa ne samo to! Tudi v osamosvojitveni vojni ti domobranski izdajalci nikakor niso mogli preživeti in živeti brez izdajstva in sodelovanja s KOS_om!!! Danes pa se šopirijo in repenčijo! Glede na dolžino vojne so ravno oni po bili daleč največ nedolžnih Slovencev! Od Mrlaka, Furjan in številnih drugih poštenih ljudi. Do danes ni nihče stopil pred ljudstvo, kaj šele roko pravice in se vsaj opravičil! Njihovo obnašanje je tako sprevržejo, da celo družinam in otrokom, ki so ostali brez staršev celo grozijo!!! Kaj si mislijo razsodbi ljudje iz tujine, ko to berejo! Ko ne gre drugače pa ti izmečki krvavih rok celo bicikel razglasijo za bojno sredstvo! Res sramota! In zveza borcev je društvo in nobeno društvo ni nikdar bilo na oblasti, ker je to nemogoče razen za SdS floto, ki se privrele na oblast, čeprav je volitve gladko izgubila!!!! Vsi diktatorji držav so v primerjavi s tem pravi zelenci!!! Vi mentalni bolniki pa to kar podpiranje! Inkvizicija že deluje v polnem zamahu in vi norci stereo nje!!!

  Všeč mi je

 5. Kaj si mislijo razsodbi ljudje iz tujine, ko to berejo!
  Dovolj je, kaj si mislimo mi, doma!
  Zgodvina NOB je zlagana. Isti ljudje, ki so pri lažeh sodelovali, se sedaj spravljajo tudi na osamosvojitev Slovenije in skušajo z lažmi spremeniti dejstva.
  Osamosvojite je v Slovencih tlela že kar dosti časa preden je Jugoslavija razpadla.
  Teror, ki so ga komunisti izvajali je preprečeval, da bi ljudje svobodno artikulirali svoje želje po osamosvojitvi.
  Šele, ko je začel razpadati komunizem v Sovjetski zvezi, ki je bila zaščitnica vseh komunističnih držav po svetu, saj so te nastale pravzaprav z njeno vojaško in politično močjo. Tudi Jugoslavija je bila plod sovjetskega komunizma in brez zaščite Sovjetske zveze, tudi pedel Tito ne bi mogel vditi neuvrščenih diktatorjev in ljudožercev.
  Potem, ko je začela razpadati Sovjetska zveza,se je enako začelo dogajati tudi v Jugoslaviji. Komunizem je izgubljal tla pod nogami, saj demokratične države zahoda niso bil več pripravljene kreditirati zavožen komunizem, ki se sam ni več mogel preživljati.
  Spomniti se je potrebno samo katastrofalne gospodarske krize v Jugoslaviji, ko je zmanjkalo vsega. Ni bilo več bencina, ne premoga, ne nafte, ne kurilnega olja, masti, olja, , da o surovinah,in repromaterialih niti ne govorim. Takšne razmere so povzročile nezadovoljstvo in na stotisoče delavcev pognale na cesto.Poleg splošnega nezadovoljstva se je vnel tudi mednacionalni boj, ki je ekspandirav v Srbski ideji o veliki Srbiji, ki je z Miloševićem uničila Jugoslavijo. Slovenski komunisti s Kučanom na čelu so do zadnjega mislili, da se bo Titova Jugoslavija ohranila in jim omogočila nadaljevanje vladanja v komunističnem raju.
  Potem, ko jih je Milošević nagnal iz Beograda, so se morali vrniti v Sloveijo,sajjim drugega ni preostalo. Morali so biti tiho, ali pa se priključiti osamosvojiteljem. Žal pa so kot politična sila razporejena v strankah kontinuitete počeli vsa, da se Slovenija ne bi osamosvojila. Spomniti se je potrebno naravnost ponorelih opozicijskih igric, ki so bile uprizarjane samo, da bi preprečile osamosvojitev. Celo ustave niso dovolili sprejeti in se je Slovenija osamosvojila brez lastne demokratične ustave. Tej opoziciji je načeloval dvoličnež Milan kučan, ki še danes spletkari in uničuje Slovenijo s svojimi tajkuni, ki ropajo in kradejo. Iz Slovenije so odnesli 60 milijard, osiromašili Slovence, sedaj pa jim licemreno govorijo,da je za to kriv kapitalizem.
  Zveza borcev pa je organizacija, ki poneumlja ljudi in širi laži o NOB, sedaj pa kot je razvidno tudi o osamosvojitveni vojni.
  Res je, da so udbovci sodelovali pri preprečitvi vdora srbskih hord v Slovenijo. toda s tem niso ščitili Slovebije, temveč srčico komunizma, saj bi v primeru, da bi jogurt revolucija uspel tudi v Sloveniji odletel Kučan s svojim CK in komunisti. To pa so morali udbovci preprečiti, saj bi jim trda predla, če bi ostali brez svojega vrhovnega poveljnika, ki jih še sedaj tako smelo vodi iz ozadja.

  Všeč mi je

 6. Sledim odobravanju, ali neodobravanju komentarjev. Sprva je bilo večina odobravanja podanih komentarjev, ki razgaljajo lažnjivost NOB in kritiko Združenja borcev za…. Tako je doživel moj komentar fantastičnih 20:0. Potem je Petra Jančiča odkril aktivist NOB in podal svoj strupeni in tudi lažnjivi komentar. Nato se je vsul plaz neodobravanja vsega, kar kritično ocenjuje delovanje NOB in častilcev čudne organizacije Zveze borcev za vredenote NOB.
  Zanimivo je tudi to, da hkrati poteka razprava o nedostojnem vedenju predsenika tega združenja Tita Turnška.
  Tit Turnšek je bil otrok, ko je divjala 2. svetovna vojna in prav gotovo ni k osvoboditvi nič prispeval. Bil pa je sin Viktorja Turnška, baje enega tistih, ki so počeli vojna huddelstva in so odgovorni za smrt mnogih Slovencev..
  Prav to pa nam kaže realno sliko NOB. NOB je bila revolucionarna organizacija, ki je imela za cilj izvesti boljševistično revolucijo. Boljševostična revolucija ni boj proti okupatorju, ampak boj proti razrednemu sovražniku. Okupator je tujec, ki ima tudi domače podpornike, izdajalce.Revolucija pa je boj enega razreda , proti drugemu, znotraj istega naroda. Torej boj Slovencev proti Slovencem. Tukaj o izdajstvu ni govora. Tukaj gre za to, da komunisti pobijajo svoje nasprotnike. Nasprotniki niso nič krivi, komunisti jim očitajo le to, da niso pristaši nijhovih idej. Tako komunisti pobijajo in zatirajo vse, ki se s komunizmom ne strinjajo. Tako so komunisti pobili na desettisoče poštenih in zavednih ljudi. Svoje zločine pa so prikrili s tem, da dolga leta niso dopustili žalovanja za nedolžno pobitimi ljudmi, oderkali so jim celo pravico do groba,saj so morišča varovali s svojo politično policijo Udbo.
  Žrtve so označili kot izdajalce.
  Nasledniki teh morilcev pa dokazujejo, da jabolko ne padejo deleč od drevesa. Tit je pač Turnšek in pika!
  Nič ne bi bilo narobe, če bi revolucija prinesla blagostanje, pa ni.
  Še danes je na desettisoče propadajočih objektov, ki so jih revolucionarji zaplenili, jih niso znali vzdrževati, zato propadajo. Na desetisoče hektrajev plodne zemlje je neobdelabnih zaradi neumne in škodljive agrarne reforme. Ja vse to se vidi po sedemdesetih letih, ko komunistično divjanje še ni sanirano.
  To so rezultati revolucije. To slavi Tit Turnšek in njegove pustne šeme, ki se ne ozirajo na to, kdaj je pust, saj pri NOB traja celo leto.

  Všeč mi je

 7. Najprej naj sporočim, da me ocenjevanje komentarjev zabava in me nikakor ne bo vrglo iz tira. Klub vsemu, pa le pozivam vse tiste, ki se z mojimi komentarji ne strinjajo, naj pojasnijo, kaj v mojih komentarjih ni res, zakaj se z njimi ne strinjajo, saj bi se zelo rad popravil in prisluhnil tudi svojim nasprotnikom.
  Mnogo bolj pošteno se mi zdi, oglasiti se, napisati, kaj je narobe, ali zahtevati popravek, kot pa ensotavno obrniti paelc navzdol. Poglejte si samo junaškega Tita Turnška, kako je napadel svoje nasprotnike in jim dokazala, kako so partizani nastopali v NOB in revoluciji. Kakšna šleva pa bi izpadel borbeni Tit, če bi samo obrnil palc navzdol?

  Všeč mi je

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s