Kdo ima najdražjega: Brglez pol ceneje kot Pahor ali Cerar

Predsednik Borut Pahor je letos dobil v uporabo nov audi, vreden 120.000 evrov, šefa vlade Mira Cerarja vozi bmw 740, ki so ga kupili dve leti prej za 84.169 evrov. Pol cenejša škoda pa vozi šefa DZ Milana Brgleza.

V državi se je veliko prahu dvignilo, ko je državni svet pred štirimi leti, ker so jim ukradli vozilo BMW, za 33.360 evrov kupil nov mercedes 250 CDI 4matic.

A cena za avtomobil, ki ga največ uporablja predsednik Mitja Bervar (SMC), je bila drobiž proti drugim avtomobilom politikov.  O nenadnem vstopu Bervarja v SMC prejšnji mesec je več na povezavi:

Ko 134.697 ni bil problem

Bervarjev mercedes je bil v zgodovini države najbrž najcenejši avtomobil za državnike, ker so v državnem svetu dobili še nekaj več kot 30.000 evrov povrnitve za prej ukradenega bavarca.

Koliko sicer stanejo avtomobili za najpomembnejše politike se je pokazalo prejšnji teden, ko so iz vlade v odgovor nekdanji premierki Alenki Bratušek predstavili podatke, s čem so se v zadnjem desetletju vozili predsedniki države, vlade in parlamenta.

Za predsednika republike je policija leta 2006, predsednik je bil takrat Janez Drnovšek, država pa še ni bila v krizi, kupila audija A8 za 134.697 evrov.

Letos, predsednik je Borut Pahor (SD), je bil ta avtomobil nadomeščen z Audijem A8, katerega vrednost je okoli 120.000 evrov.

Povsem točna vrednost najnovejšega vozila ni dostopna, ker je avto »poslovno najet« za pet let, so opozorili iz vlade

Enako vozilo kot za Drnovška je bilo leta 2006 za 134.697 evrov kupljeno tudi za šefa vlade, kar je bil takrat Janez Janša (SDS) .

Koliko za Cerarjev BMW?

Leta 2015 je bil za Mira Cerarja kupljen nov BMW. Iz vlade v odgovoru Bratuškovi cene tega vozila niso zapisali.

Mi je pa generalni sekretar vlade Darko Kraševec leta 2015, ko sem preverjal nakupe limuzin, sporočil, da je julija podpisal pogodbo za nakup BMW 740 za 84.169 evrov.

Pozneje je kupil še kup nekoliko cenejših bmwjev 530 z dizelskimi motorji, samodejnimi menjalniki, pogonom na štiri kolesa in vso opremo.

[wp_ad_camp_3]

Trije od teh avtov, ki so stali okoli 50.000 evrov so bili za ministre. Dobili so jih Karl Erjavec (Desus), Zdravko Počivalšek (SMC) in Gorazd Žmavc.

DZ je po ceni avta v drugi ligi

Šef državnega zbora se je od leta 2005, takrat je to bil France Cukjati (SDS), vozil z audijem A8, ki pa je stal skoraj pol manj kot premierov ali predsednikov audi: 69.918 evrov. Od februarja letos Milana Brgleza (SMC) prevažajo s Škodo Superb 2.0, ki je vredna okoli 45.000 evrov, najeta pa je za pet let.

Bervarjev mercedes, ki je dvigoval prah, je bil krepko najcenejši od vseh.

Del še bolj podrobnega odgovora vlade nekdanji premierki o avtomobilih nekoč in danes je na posnetku:

[wp_ad_camp_1]

 

 

Advertisements

One thought on “Kdo ima najdražjega: Brglez pol ceneje kot Pahor ali Cerar

 1. Ne vidim prav nobenega razloga, da se za naše politike kupujejo avtomobili najvišjega kakovostnega in cenovnega razreda. Naša državica je tako majhna, da je jo brez spremstva prevoziš v nekaj urah.
  Poleg tega pa, kam pa se vozijo ti posebneži in koliko km prepotujejo s temi čudeži?

  Za vse, prav za vse bi bili dovolj serijska vozila višjega srednjega razreda: Laguna, Pasat, Audi 6 in nobeden večji od 2,5 litra.

  Tako pa se ti fakini sprdavajo in izmišljujejo. Lep primer je minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Gorazd Žmavc, ki bi se lahko prevažal s Cliom, pa se vozi z avtom, ki ga niti uporabljati ne zna.

  Vesel bi bil, če bi med sabo tekmovali kdo bo boljši politik, bolj učinkovit, pošten, ne pa kdo se vozi z boljšim avtom.

  Všeč mi je

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s