Promet: Dolga vrsta tudi na Sočergi

Čeprav je policija opustila najbolj oster nadzor, je na mejah danes še gneča. Na Sočergi, ki je manjši mejni prehod proti Istri, kjer je le redko treba čakati dalj časa, je bilo okoli poldneva vrste za kakšnih 25 minut čakanja.

Foto: M. Krašna

Iz smeri Hrvaške pa je bilo vse prazno.

Kolone tudi z obeh strani

Po podatkih policije je bilo treba čakati na mejnih prehodih proti Hrvaški v Sečovljah, Dragonji, Sočergi in Starodu.

Na večini prehodov celo v obe smeri.

Posnetek vrste pred mejnim prehodom je nastal okoli poldneva v Sočerge.

Po podatkih policije je bilo na mejnih prehodih okoli poldneva tako:

Advertisements

One thought on “Promet: Dolga vrsta tudi na Sočergi

 1. Direktiva o poostrenih kontrolah na meji je popolna neumnost in je skorajda neizvedljiva. Vsaj v poletnih časih turistične sezone lahko popolnoma ohromi življenje in ogrozi turistično sezono. Zanesljivo bo nastala škoda merjena v milijardah evrov.
  Nujno je potrebno opustiti izvajanje direktive in iskati druge rešitve, ki ne bodo povzročale toliko zapletov.Modrovanje o tem, dače gre na letališčih, lahko gre tudi na cestah. Pa bi modrijanu, ki je to izjavil, naj poiskusi na letališčih potnike na avione nalagati z avtobusi, ali osebnimi avtomobili.
  Nujno je potrebno preiti na globnsko kontrolo, takšno, ki jo sedaj že zelo uspešno izvaja carina, ko izsledi ogromno tihotapcev v notranjosti, saj carine že dolgo let na mejnih prehodih ni več.
  Povdarjam pa, da je Slovenija zanesljivo evropska država, ki ima največ izkušenj z mejnimi kontrolami. Med tem, ko je zZahdna Evropa mejne kontrole že davno opustila in so bili mejni postopki lečista formalnos, so drćžave na drigi strani železne zavese preprečevale potovanja preko meja, da je bil prekomejni promet praktičnoo neznaten, tistih nekaj vozil na dan pa je bilo ujetih v neskončenm čakanju ob prečkanju meje.
  Slovenija, ki je bila še del Jugoslavije pa je imela sicer odprte meje, vendar so bili mejni psotopki je dovolj zahtevni, da so ustvarjali dolge kolone in ure in ure čakanja. Mnogi mejni delavci so si zato pridobili bogate izkušnje in z njhovo vključitvijo pri propravi spremebe direktive, bi lahko z dobrimi nasveti direktivo bistveno popravili. Nevedna birokracije v Sloveniji se mora zato obrniti na strokovnjake, ki jih je v Sloveniji kar precej, saj so delovali na Šentilju, Karavankah, Fernetičih, Rožni dolini.

  Všeč mi je

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s