Stavke zdravnikov in zobozdravnikov v ponedeljek ne bo!

Stavke zdravnikov in zobozdravnikov, ki so jo napovedali za ponedeljek, ne bo. Glavni stavkovni odbor Fidesa je medije nocoj obvestil, da začasno prekinja stavkovne aktivnosti. Priprave na splošno stavko zdravnikov in zobozdravnikov so preložili do prvega oktobra letos.

Ker je sporazum parafiran

K temu sklepu, da prelagajo stavko, so iz Fidesa priložili posnetek parafiranja sporazuma z ministrico Milojko Kolar Celarc, ki ga objavljamo desno. Sporazum so parafirali nocoj.

Fides je stavko za dva meseca zamrznili že 21. novembra lani. Takrat so koalicijo razdelile zahteve zdravnikov po zvišanju plač in dileme, koliko jim je ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc v tihih pogajanjih popustila.

Iz vladne koalicije je bili slišati kritike, da je šla čez mejo dopustnega in da ruši plačni sistem v javnem sektorju.

Da bodo 6. marca stavkali, če vlada ne pripravi novih pogajalskih izkodišč, je že novembra napovedal predsednik sindikata Konrad Kuštrin.

23. februarja so v Fidesu sprejeli sklep, da priprave na stavko 6. marca nadaljujejo. A izhodišča je vlada zadnji teden le pripravila, po parafiranju pa je stavka prestavljena.

Zato je Fides odločil tako:

 

Advertisements

One thought on “Stavke zdravnikov in zobozdravnikov v ponedeljek ne bo!

 1. Gre pred vsem za poigravanje s pacienti.
  Tako ministrstvo in pred vsem ministrica, nimajo nikakršne želje, da se v zdravstvu karkoli spremeni. So v glavnem eksponenti stricev iz ozadja, ki vlečejo svojo desetino in si želijo čim več miru pri opravljanju svojega kriminalnega početja.
  Na drugi strani so zdravniki, ki prav tako nimajo čiste vesti. Sistem dodatnega plačevanja, se pravi dodatkov na plačo je odličen. Omogoča vsaj tistim pri koritu anormne zaslužke, ki jih lahko nekateri dosežejo tudi brez velikih naporov. Plačni sistem omogoča preživljanje tudi lenuhom, saj so med zdravniki tudi takšni, ki v glavnem hodijo po plačo, pa naredijo kaj, ali popolnoma nič.
  Takšnemu stanju pravimo socializem.
  Ta je bil vodilna ideologija v Jugoslaviji in je Jugoslavija prav zaradi tega razpadla.
  Sedaj imamo Slovenijo in obdržali smo socializem. Tudi v zdravstvu. Če že ne bo Slovenija propadla v celoti,bo pa kmalu socialistično zdravstvo.
  Socializem v Sloveniji je trden in še dolgo ga nič ne bo spremenilo, zato je na mestu nasvet: državljani, zaćnite se zanimati za zdrvilstvo, za kamilice, žajbl, arniko in podobne reči. To vam bo pomagalo. Tudi korenja uživajte čim več,saj baje korenje dobrodelno vpliva na vid in morda boste spregledali.

  Všeč mi je

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s