Brglez: “Bilo je neustavno, nezakonito in napačno”

IZBRISANI

 “Danes, petindvajset let pozneje, bi bilo iskanje »krivcev« za to dejanje, ki je bilo neustavno, nezakonito in napačno, neplodno, saj jih je bilo žal preveč udeleženih; sočasno pa je neprimerno, nedostojno in zavržno še vedno predvsem namigovanje določenih političnih akterjev, da so bili med izbrisanimi samo tisti, ki naj bi nasprotovali slovenski osamosvojitvi oz. naj bi bili izbrisani špekulantje, ki so čakali, da bodo videli, kam se bo v zvezi s slovensko osamosvojitvijo obrnilo kolo zgodovine.”

 

To je v sporočilu za javnost med drugim zapisal predsednik državnega zbora Milan Brglez (SMC), ko je minilo četrt stoletja od nezakonitega izbrisa posameznikov, ki si ob razpadu Jugoslavije niso uredili državljanstva ali statusa tujca, država pa jim je zato odvzela pravico bivati.

Dodal je še:

“Kot poslanec in kot predsednik državnega zbora se želim vsem tistim, ki se jim je “z izbrisom” zgodila krivica, javno opravičiti za to dejanje, pa tudi za vse trpljenje, poniževanje in klevetanje, ki so ga bili deležni v času dokazovanja tega, da jim je bila storjena krivica. Z vidika funkcije, ki jo izvajam, je to opravičilo nujno, z vidika vrednot, ki sem jim zvest, pa tudi osebno.”

Predsednik državnega zbora Milan Brglez, ob njem desno Mitja Horvat (SMC) in levi Dragan Matić (SMC). Vsi trije so glasovali proti spremembi zakona o tujcih, zaradi česar je premier Miro Cerar nekaj časa zahteval celo odstop Brgleza kot podpredsednika stranke. Foto: Državni zbora/Barbara Žejavac.

Celotno sporočilo:

PDZ_SZJ_IZBRISANI_25022017

 

Advertisements

3 thoughts on “Brglez: “Bilo je neustavno, nezakonito in napačno”

 1. Afera “izbrisani” je plod sinhronega delovanja nasprotnikov samostojne Slovenije.
  Potem, ko je posatala Slovenija samostojna, zapustila jo je tuja vojska, znana kot Jugoslovansaka ljudska armada, potem, ko je bila Slovenija mednarodno priznana in postala članica OZN, je normalno, da takšna država uredi tudi državvlajnstvo svojim državljanom.Kljub temu, da je bila Jugoslavija enotna država, je njena zakonodaja določala še republiška državljanstva, ki so jih prejemali državljani po nekem zelo čudnem ključu. Če ravno so bili rojeni v Sloveniji, ni bilo samoumevno, da so bili vpisani v matične knjige kot slovenski državljani. Razen tega so državljani, ki so prihajali iz drugih republik v Slovenijo obdržali državljanstvo republike iz katere so prišli. Koliko je bilo takšnih in ali so postali vsi ti avtomatično državljani samostojne in neodvisne Slovenije je bilo vprašanje, zato se je vlada odločila, da pozove vse tiste, ki si želijo pridobiti in potrditi stalno prebivališče v Sloveniji, naj to storijo.
  Pa še en vzrok za takšno odločitev vlade je bil. Ob osamosvojitvi je kar precej ljudi zapustilo Slovenijo in so šli pred vsem v Srbijo, saj jim je Slovenija zaradi osamosvojitve postala sovražna država. Eden najbolj znanih med temi je bil general Aksentijević. Zapustil je Slovenijo ker je menil, da bo v svoji ljubljeni domovini Srbiji užival privilegije in slavo, ker se je boril proti Sloveniji in osovraženi
  Hrvaški.Kmalu je uvidel, da Srbija ni in ne bo raj na zemlji, kakršnega je večini izbrisanih obljubljal ljubljeni vožd Slobodan Milošević, zato se je vrnili in postal izbrisan.
  Vlada pa je storila napako, ko je takšne pozvala naj se v določenem roku prijavijo, sicer bodo izbrisani iz seznama stalno bivajočih v Sloveniji.
  Nasprotniki samostojne Slovenije, Sloveci in priseljenci v Slovenijo, pa tudi mnogi rojeni v Sloveniji, ki niso bili slovenski državljani, so videli v izbrisu priložnost, da začno spodkopavati samostojno Slovenijo. Našli so pravno podlago na osnovi katere so sprožili afero,ki je vrgla temno luč na Slovenijo, našo ljubo domovino, ki jo večina izbrisanih še sedaj ne priznava kot sojo domovino in jo, če je le mogoče spodkopava in hromi.
  Vlada je naredila napako, ker je vse tiste, ki v predpisanem roku niso zaprosili za vpis v register prebivalstva preprosto izbrsala,saj je predpostavljala, da je z večkratnim pozivom in razmeroma dolgim rokom zadostila pogojem za izbris.
  Slovenski vrhunski pravniki, nasprotnik Slovenije, tako rekoč izdjalci, med katerimi je najbolj znani Matevž Krivic, so našli luknjo v zakonu in začeli spodkopavati normalen ukrep vlade. Znano je, da so za državo potrebni: ozemlje z določenimi mejami, vojska ki te meje brani in prebivalstvo. Vsaka država mora imeti prebivalstvo in vlada samsotojne republike Slovenije je bila dožna urediti stanje prebivalstva z vpisom svojih prebivalcev v register. Tisti, ki tega niso želeli, pa jih je ukrep izbrisal.
  Pravnik in izdajalec Matevž Krivic pa je v ukrepu vlade našel napako in sicer je našel ustavno določilo, po katerem je potrebno izbris izvesti le z individulano odločbo. Se pravi vsakemu izbrisanemu bi morala država vročiti odločbo skatero bi ga izbrisali iz registra in odločba bi morala vsebovati še pravni pouk, ki bi tako izbrisanemu omogočil pritožbo. Prav s tem, ko izbrisani niso imeli možnosti pritožbe so jim bile kršene človekove pravice. Matevž Krivic in udarna skupina izbrisanih, v glavnem gorečih nasprotniov samsotojne Slovenije, pa so poskrbeli, da je takšna kršitev človekovih pravic bila oznanjena celotni Evropi.Spletka je bila namenjena pred vsem očrnitvi vlade in zagovornikom izbrisa, torej tistim, ki so bili in so še sedaj ponosni na to,da se je Slovenija osamosvojila.Matevž Krivic,sicer pikolovski pravnik, pa se ne zaveda, da je s svojim vztrajnim dokazovanjem neustavnega izbrisa osral pred vsem Slovenijo, torej svojo domovino, kar je unikum v svetu.
  Slovenija je bila zaradi izbrisa seveda kaznovana in postavljena na sramotilni steber in je dolžna izbrsaniml, ki so izbris v glavnem povzročili sami, bodisi zaradi površnosti, bodisi zaradi tega, ker do Slovenije niso čutili pripadnosti, kot je to primer generala Aksentijevića, pačati odškodnine.
  Pri monožici izbrisanih je sicer prišlo tudi do nekaterih tragičnih dejanj in so packa državne birokracije, kljub temu, pa večina izbrisanih ni imela in še sedaj nima domovinskega odnosa do Slovenije.
  Od osamosvojitve do danes je v jugoslovansko tujino odrteklo vsaj deset milijard naropanega denarja. Izbrisani in drugi sovražno razpoloženi prebivalci Slovenije so poskrbeli, da so ropali in še ropajo Slovenijo. Tudi obnašajo se tako, kot da Sloveniji še vedno vlada Beograjski pašaluk in nam Ljubljano spremijajo v najlepeše srbsko mesto na svetu.
  Kmalu bomo postali manjšina v lastni domovini.

  Všeč mi je

 2. …………….najde pa se hinavec tipa Brglez………………..

  Meinzer: se strinjam.

  Tovariš Brglez bi po naravnem pravu moral sedeti v zaporu._ Res nenormalno_kakšni bebci nam vladajo, če samo sliko zgoraj pogledaš- ti je vse jasno…. bruh.
  _____________
  Lep pozdrav

  Všeč mi je

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s